شناخت سبک های معماری داخلی (بخش اول)
بسیاری از افراد ترجیح میدهند برای چیدمان خانهی خود به صورت اصولی پیش بروند. به همین دلیل به دنبال سبکهای گوناگون طراحی داخلی رفته و از میان روشهای مختلف آن، متناسب با علایق خود یکی را برمیگزینند. برای چنین افرادی سبکهای مختلف طراحی داخلی اهمیت بالایی دارد. چراکه این افراد اهمیت و تاثیرگذاری بسیار بالای دکوراسیون و طراحی داخلی خانه را بر جریان انرژی موجود در فضا به طور کامل درک کردهاند. بهطوریکه پیش از تغییر چیدمان خانهی خود سری به مجلهها و سایتهای ویژه طراحی دکوراسیون داخلی زده و به دنبال سبکهای جدید طراحی داخلی هستند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب به معرفی سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی پرداختهایم. بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستید که پیش از تغییر دکوراسیون خانهی خود روشهای موجود برای چیدمان هر فضا را بررسی میکنید، پیشنهاد میکنیم مطالعهی این گزارش را از دست ندهید.
طراحی مدرن
طراحی سبک مدرن گروه بسیار گستردهای است که چیدمانهای مختلفی را در برمیگیرد. اما در صورتی که بخواهیم این سبک را در چند کلمه خلاصه کنیم، میتوان گفت دکوراسیون داخلی سبک مدرن خانهای است که در آن خطوط صاف، شفاف و واضحی به کار رفته است. عناصر اصلی به کار رفته در سبک مدرن فلز، شیشه و استیل هستند. همچنین در این سبک از رنگهای ملایم و طرح ساده استفاده میشود. این سادگی در همهی اجزا از جمله مبلمان، پردهها و دیوارها احساس خواهد شد. همچنین بد نیست بدانید در چیدمان سبک مدرن لوازم جانبی زیادی مانند انواع مجسمهها، ظروف زینتی، تابلوهای مختلف و… وجود ندارد و حس سادگی در تمامی المان ها احساس می شود.
حال که با ویژگی های اصلی سبک معماری مدرن آشنا شدیم ، برای اینکه بدانیم و به درستی درک کنیم که چطور دکوراسیون خانه ای مدرن داشته باشیم، قدم اول داشتن شناخت درباره تک تک اجزای یک خانه و نحوه مدرن کردن فضای آنهاست. دکوراسیون خانه های ایرانی شامل دکوراسیون سالن پذیرایی و حال، دکوراسیون نشیمن، دکوراسیون اتاق خواب، دکوراسیون ورودی خانه و حتی دکوراسیون حمام و آشپزخانه هم می تواند در این میان تاثیرگذار باشد. برای مدرن کردن یک خانه می توان قدم به قدم و بخش به بخش نکات زیر را در نظر گرفت و این اقدامات را انجام داد:
1- استفاده از رنگهای گرم که بیشتر از چوبهای طبیعی برمیخیزند و رنگ سفید که غالب فضا را در برمیگیرد ،البته سایههایی از رنگهای شاد و غلیظ نیز در ترکیب رنگی سبک مدرن دیده میشود که باید هوشمندانه و دقیق استفاده شود ( به طور مثال در فضایی که تمامی رنگ ها سفید است یک دیوار را تیره کنیم یا رنگی بسیار متضاد بکار ببریم که البته باید در هماهنگی با سایر المان های محیط باشد)
2- منظم و خلوت بودن فضا از اصولی است که به مدرن بودن فضا تا حد زیادی کمک میکند.
3- تزییات در معماری مدرن وجود دارد ولی عاری از هرگونه زرق و برق است و ین به این معنی نیست که سبک مدرن به زیبایی اهمیت نمیدهد و یا زشت است، بلکه فقط از بهکاربردن تزئینات اضافی پرهیز میکند.
4- متریال های مورد استفاده عمدتا چوب ، سرامیک، آجر، سنگ های طبیعی، بتن، اپوکسی و از این دست می باشد.
5- نظام هندسی در معماری مدرن عمدتا خطوط صاف و طرحهای هندسی با خطوط مشخص است.